Vådbarbering - en billigere og bedre oplevelse!

Feb 02, 16
De fleste har nok prøvet at stå tilbage med irriteret hud, rødme og i værste fald indgroede hår efter barbering.
Det er efterhånden blevet en del af rutinen.
  1. Barberskum
  2. Skraber
  3. Av for helvede!
Heldigvis er der et alternativ. Der er ikke ret mange der kender til det, men dem der gør, kan ikke få armene ned. 
Alternativet er vådbarbeinrg, også henvist til som gammeldags- eller traditionel barbering.
Før du læser videre, vil jeg afsløre de to største fordele ved traditionel barbering:
  1. Det er MEGET billigere i længden
  2. Du vil få en uovertruffen, glat, tæt og behagelig barbering.
Den centrale forskel på traditionel barbering og normal barbering, er de redskaber man bruger. Normal barbering foregår typisk med en barbermaskine eller en flerbladet skraber som f.eks. Gilette Proshave.
Traditionel barbering foregår enten med en ragekniv, eller med en såkaldt Safety Razor.
Til venstre ses en håndlavet ragekniv fra det københavnske mærke Barberians, og til højre ses en Double-Edge skraber samt en barberkost fra det tyske mærke Mühle. Hvis du undrer dig over hvad kosten bruges til, så læs lidt videre, og så lover jeg at forklare det.
En ekstra bonus ved at bruge type barbergrej er, at produkterne er ekstremt lækre.
En straight razor/ragekniv er, som navnet antyder, en kniv, der er specielt designet til at levere en tæt, glat og behagelig barbering. Barbering med ragekniv kræver noget øvelse, da der ikke er noget beskyttende element mellem huden og bladet. Man skal ikke være bange for, at man kommer til at skære en blodåre over når man barberer sig med en ragekniv, men man kan godt forvente et par snit de første par gange. 
Der er til gengæld et stort udbytte hvis man mestrer teknikken, da barberingen er uovertruffen.
En safety razor/double edge razor, er en gammeldags skraber, der kun har ét barberblad, i modsætning til engangsskrabere der typisk har 3-4 blade. Fordelen ved, at der kun er ét barberblad er,at det skaber mindre irritation for huden, og giver det ene blad muligheden for at komme så tæt på huden som muligt. I modsætning til hvad nogle kampagner prøver at få dig til at tro, er flere blade IKKE lig med en bedre barbering.
En safety razor kræver, ligesom en straight razor, lidt tilvænning. De første par gange kan man forvente nogle små snit, men man mestrer hurtigt teknikken.
Den største fordel ved at bruge en safety razor, og det der har overtalt mange til at tage springet, er den besparelse man opnår efter relativt kort tid. 10 Double-Edge barberblade koster gennemsnitligt omkring 30 kr., hvorimod 10 barberblade fra Gillette koster omkring 400.-
Nedenunder kan i se en graf der sammenligner prisen på hhv. Safety Razors, Straight Razors og Gillette Fusion over en årrække på tre år.
Priserne er hentet fra hhv. matas.dk og groomin.dk, og antager, at man barberer sig tre gange om ugen. Her vil et Gillette barberblad holde 1 måned, og et Double-Edge barberblad holde 2 uger.
Det er ikke et absolut krav, men langt de fleste som barberer sig på denne måde, bruger enten barbercremer eller barbersæber, i stedet for den sædvanlige barberskum på trykdåse. Når man bruger barbercremer eller sæber, bruger man en kost til at skumme det op. Med det rette produkt ender man med en dejlig, fyldig og ofte velduftende skum, der sørger for at gøre barberingen så behagelig som mulig.
Du kan finde alt hvad du har brug for til at komme igang med vådbarbering her på siden. Her er nogle forslag.